שימוש בגן ירק פרטי בזמן שמיטה

השאלה:

שלום רב,יש לי גן פרטי של ירקות. יש לי שאלה על איך לעשות שמיטה. שמעתי שצריך שלוש אנשים לבית דין כדי להפקיר את הירקות, שמעתי נכון? כי גם שמעתי שכל ירקות הם הפקרים בלי הכרזה לפני בית דין.

התשובה

הרב דוד אייגנר | חשוון תשע"ה
הפירות בשמיטה הם הפקר כי התורה הגדירה אותם כך, ואין צורך במעשה מיוחד על מנת להפקיר אותם.
אך יש בהם איסור קצירה ובצירה
בית הדין נצרך במקרה בו יש כמות גדולה של פרי ומאידך גיסא יש אנשים שמעוניינים בפרי, בית הדין ממנה את החקלאי לשליח לגדל את הפירות, ולהעביר אותו לצרכנים.
באופן מעשי פתרון זה הוא בעיקר לחקלאים ולא לגינות פרטיות.