שקילת פירות אוצר הארץ ומסחר בשביעית

השאלה:

שלום! ברצוני לשאול בנוגע לדרך מכירת פירות שהינם מאוצר בי"ד.

ביישובנו קיים סניף של 'אוצר הארץ', ושמתי לב שמוכרים את הירקות כרגיל בכל השנה, במשקל וכו'-רק שהמחיר הוא המחיר שנקבע על ידי אוצר הארץ, הירקות אינם מגיעים ארוזים או משהו כזה- אלא כל לקוח בוחר לו מהמדף את מה שהוא רוצה ושוקלים לו את הירקות ומשלם לפי המחיר הקבוע.

שאלתי היא-האם אין בכך בעיה של מסחר בפירות שביעית-שקילתם באופן הרגיל,או בעיות נוספות מעין אלו?

ואם יש בכך בעיה,האם אין אכיפה בנושא זה,האם יש דרך לשנות זאת דרך מערכת אוצר הארץ?

אודה לתשובתכם, תודה! אלחנן

התשובה

הרב יעקב אפשטיין | שבט תשע"ה

אלחנן שלום!

א. יש מתירים שקילה בפירות אוצר בית דין (החזו"א).

ב. באוצר הארץ נקנתה מכונת אריזה של שקיות בה המשקל יהיה בין 5% יותר ל5% פחות. למעשה לא מספיקים לארוז איתה את כל הירקות העוברים באוצר הארץ.

ג. בעלון אמונת עתיך 106 שיוצא בקרוב ישנו מאמר שלם המוקדש לכך.

בברכה יעקב