שתילה לפני השמיטה

השאלה:

מה אפשר עדיין לשתול? אפשר לשתול אננס? (העלים שלו, שמשם צומח השיח) יש הבדל אם שותלים בגינה או באדנית בבית? תודה!
פאני

התשובה

הרב אברהם סוחובולסקי | אלול תשע"ד

בס"ד

שלום

1.עד כו אלול אפשר לשתול מיני ירקות (אך לזרוע זרעי ירקות  לא כדאי, הואיל ואם ינבטו רק מר"ה תשע"ה הרי יהיו אסורים באכילה מחמת איסור ספיחין). ואם הם בתוך גוש אדמה אפשר לשתול עד ערב ר"ה תשע"ה. ולכן אפשר לשתול גם אננס בגינה עד כו אלול ואם נשתל בגוש אדמה עד ערב ר"ה תשע."ה הואיל ודינו כירקות.

2. להלכה אנו נוקטים שעציץ שאינו נקוב (אדנית עם תחתית) המונח בתוך בית לא חלים עליו דיני שביעית ולכן אם יש צורך אפשר לשתול בתוכו בשמיטה.

בברכה,

אברהם סוחובולסקי