שתילת מרבדי דשא שבוע לפני ר"ה

השאלה:

האם יש מקום להקל (שלום בית, חסרון כיס...) ועדין לשתול מרבדי דשא עכשיו- כשבוע לפני ראש השנה, (האם אין דין מרבדי הדשא שמגיע עם מעין בית שורש כדין עץ עם בית שורש שמותר לשתול עד ערב ראש השנה)

תודה ושנה טובה,
רונן

התשובה

הרב אהוד אחיטוב | אלול תשע"ד

ב"ה

לרונן

שלום וברכה

אכן בדומה לעץ עם גוש מותר לשתול, אך תימנע מכיסוח אחר ראש-השנה כיוון שהכיסוח הראשון נעשה כשלושה עד חמשה שבועות אחרי השתילה וכיסוח הראשון מטרתו היא הצמחה. אך זה לא קריטי אם לא תכסח כיוון שההימנעות מהכיסוח בחורף אינה קריטית, ואפשר לוותר עליו. וכיסוח באביב כבר יהיה מותר.

בברכת התורה והארץ,

אהוד אחיטוב