גינות נוי בשמיטה

השאלה:

אני ועד בית בבית משותף, שבו יש חילונים, דתיים לאומיים וחרדים. עברתי פחות או יותר על הספר 'קטיף שביעית', אך רציתי לברר את הנקודות הבאות :
א. אני מבין שאת הגינה יש להשקות במרווחים יותר גדולים ובכמויות יותר קטנות. מה השיעור? האם זו פעולה סמלית, או שמא יש לזה שיעור : הכמות המינימלית הדרושה? הבנתי שאין צורך ואין עניין לייבש את הגינה ולפגוע בדשא, אבל עד כמה אצטרך לחסוך בהשקיית הדשא?
ב. במקרה ואקנה פירות היתר מכירה, הרב קוק מחמיר בעצמו להתייחס אליהם כקדושים בקדושת שביעית. מהי ההוראה לציבור : האם יש להחמיר בהיתר מכירה לענייני קדושת שביעית או לא?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | תשרי-מרחשוון תשס"ח

א. השקאה אפשר להשקות כרגיל, אמנם אם כל השנים נותנים עודפי מים אין לתת השנה, אבל בד"כ נותנים כמות מנימלית רצויה לשמירה ואין חובה לשנות, ברור שאם יהיה לכם השקאה מתוכנתת על ידי מחשבון קטן (עלות נמוכה) הבעיה תפחת.

ב. פירות היתר מכירה ההוראה היא בדיוק כפי שכתבת, אין להצריך ברבים שמירת קדושת שביעית, שהרי אנו פוסקים כדעת הב"י שאין קדושת שביעית בפירות נכרים, אבל המהדרים ראוי שישמרו קדושת שביעית, כידוע מהדרים אינם מפרסמים ברבים את הנהגותיהם.