האם יש איסור ספיחין בפאפיה

השאלה: האם חלה גזירת ספיחין בפאפיה לשיטת הספרדים לפיה מדובר בירק ולא באילן? מה דין פירות פאפיה שצמחו בגינה פרטית עוד קודם לשביעית אך הבשילו רק כעת ? האם ניתן לאוכלם מצד גזירת ספיחין ? האם חלה עליהם קדושת שביעית ? בברכה, אברהם אלבו

התשובה

רבני מכון התורה והארץ | י"ד אייר תשע"ה 12:21

שלום

גזירת ספיחין חלה רק על גידולים חד שנתיים ולא על גידול רב שנתי (כבננה נענע).  לכן  אף אם נאמר שהפאפיה הגדרתה כירק, מותר לאוכלה בשמיטה, הואיל והפאפיה גידול רב שנתי ולא חלה עליו גזרת ספיחין.

תחילת זמן קדושת שביעית בפאפיה תלוי בהגדרת המין, הואיל ואתה נוקט אם שהוא ירק הרי כל שנלקט בשביעית יש בו קדושת שביעית.