זריקת גרעני פירות וירקות על אדמה

השאלה: 1. האם מותר לזרוק על אדמה גרעינים של פירות או ירקות (אחרי שאכלנו אותם)לא לשם זריעה, זבל אורגני.. ולא נראה לי שיצמח מזה משהו. 2. האם מותר לעשות פווו לסביונים? ולילדים קטנים? תודה רבה!

התשובה

רבני מכון התורה והארץ | ט"ז אייר תשע"ה 10:34

שלום

1. מותר לזרוק גרעינים על האדמה במקום שאין חשש שינבוט כגון קרקע יבשה  ולא רטובה. שאין כאן מלאכת זריעה ולא כוונת זריעה,  ועיין בשו"ע הלכות שבת (סי' שלו סע' ד) שפסק בדיני שבת "שיש להיזהר מלהשליך זרעים במקום ירידת גשמים" דהיינו שהמקום לח ויכול להשריש ולנבוט אך שלא המקום כזה אין לחוש ומותר. ה"ה נראה לומר בהלכות שביעית שאין לחושש לאיסור זריעה בזריקת גרעינים על האדמה במקום יבש.

2. אין כאן כוונת זריעה ולא דרך זריעה ולכן מותר הדבר.