טיפול בקוצים בגינה

השאלה:

בגינה הפרטית שבביתי צמחו קוצים, הקוצים מפריעים לילדים להסתובב בגינה בחופשיות (מה גם שבגינות שכנות נמצאו מספר פעמים נחשים). האם מותר לי לרסס את הקוצים? והאם ובאיזה דרך מותר לי לקצץ אותם (חרמש, גיזום, מעדר)? כמו כן, מסביב לעצים הנטועים בגינתי (עצי פרי) צמחה עשביה גבוהה, אני מניח שהיא מפריעה לחיות העצים, האם ובאיזה דרך אוכל לקצץ עשביה זו (עישוב ידני, חרמש, מעדר)?

התשובה

הרב נתנאל אוירבך | י"ד אייר תשע"ה 12:07

שלום וברכה

א. עשבייה שיש חשש שמסתתרים בה מזיקים, או שיכולה היא להזיק לעוברים בקרבתה (כגון סירפדים וכדו') - ניתן להשמידה או ע"י ריסוס או ע"י כיסוח הצמחים מעל-פני הקרקע שלא בעזרת היד אלא ע"י מכשירים שונים כפי שציינת.

ב.  ביחס לעשביה סביב העצים - כנ"ל.

בברכה,

נתנאל