יין שביעית לאחר זמן

השאלה:

אנו מתגוררים בחו"ל. קיבלנו מקרוב משפחה כמה בקבוקי יין שביעית מיקב בוטיק בארץ. הבקבוקים שהו בארגזי עץ תקופה ארוכה. יש לציין כי קרוב המשפחה לא היה מודע לכך שמדובר ביין שביעית. כיצד יש לנהוג ביינות אלו, האם יש 'לבער' (להפקיר) אותם? האם ניתן להשתמש בהם בחו"ל, או שמא יש להחזירם לארץ?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | אייר תשע"ה

יין שנכתב עליו שהוא משנת השמיטה הוא קדוש בקדושת שביעית ויש להקפיד שלא  לסחור בו ולא לבזותו וכן לא לשפוך את השאריות. לגבי ביעור, רוב הסיכויים שהיה ברשות אוצר בית הדין בזמן הביעור (פסח תשס"ט) ופטור מביעור. משמע מהשאלה שהיין יושן בחביות עץ תקופה ארוכה, מכאן שהוא היה ברשות ב"ד בזמן הביעור, וממילא לא חל עליו חיוב חדש של ביעור. אם יש ספק שמא בזמן הביעור (פסח תשס"ט) כבר היה היין ברשות יהודי, יש צורך לבערו כעת (כדין אנוס) בפני שלושה. אין צורך להשיב את היין לארץ.