עטיפת רימונים בנייר למניעת התלעה וניקור ציפורים

השאלה: שלום וברכה, האם מותר לעטוף את הפרחים של הרימונים בשקיות נייר בשמיטה כדי למנוע התלעת הפירות וניקורן על ידי ציפורים? תודה רבה

התשובה

רבני מכון התורה והארץ | י"ד אייר תשע"ה 10:36

יש דיון האם מותר לעשות מלאכות לשימור הפירות בשמיטה (אוקמי פירא). הלכה למעשה אם הפירות כבר חנטו והן קיימים מותר לעשות מלאכות האסורות  דרבנן לשימור הפרי שלא ינזק. ולכן מותר לכסות את את הרימונים רק אחר החנטה בשקיות נייר למניעת נזק לפרי. הרחבה אופן הטיפול ביבול ניתן למצוא באתר המכון הנחיות לשמיטה