קדושת שביעית

השאלה:

במהלך חופשה בצפון הארץ, נסעתי עם משפחתי לבית האריזה במרום גולן, שם עברנו סיור בבית האריזה מבין הגדולים בארץ. עיקר האריזה היתה של תפוחים. במהלך הסיור סופר לנו כי לרוב התפוחים מגיעים מהמטע, ומאוחסנים בהקפאה מיוחדת לתקופה של מספר חודשים ואפילו שנה. כמו כן, הסבירה המדריכה, שכמעט בכל המקרים - אין מצב בו מוכרים בחנויות ובשווקים תפוחים טריים, אלא רק אחרי אחסון.
לפיכך שאלתי היא -
יתכן מצב בו בשנה הבעל"ט, שת השמיטה, כל או רוב התפוחים שנאכל, לא יהיו קדושים בקדושת שביעית, ואילו בשנה השמינית עד לביעור, כל התפוחים יהיו קדושים בקדושת שביעית - כיצד ניתן להימנע מטעויות? דרך אגב, שם דובר על תפוחים - אבל אני בטוח שיש עוד פירות וירקות שמאוחסנים ומשווקים בצורה זו...

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | תשרי-מרחשוון תשס"ח

כל הפירות עד הקיץ תשס"ח יהיו של ששית. וכדברי המדריך בסיור. אבל ברגע שיש יבול חדש אין עוד במקררים. הלוחות המופיעים בקטיף שביעית מבוססים על מידע זה. ברור שבשמינית התפוחים בזמן הביעור יהיו קדושים בקדושת שביעית.