גבולות הארץ בשמיטה

השאלה:

שלום הרב, ברצוני לברר את עניין גבולות הארץ בשמיטה:

1)היכן נוהגת\לא נוהגת שמיטה בארץ?

2)מה חילוק האזורים לעניין ספיחין?

3)על פי מה אנחנו הולכים על פי עולי מצרים או על פי עולי בבל?

אשמח אם יש תמונה הממחישה באופן כללי את החלוקה.

תודה רבה, עמיחי

התשובה

הרב אברהם סוחובולסקי | אלול תשע"ד

בס"ד

שלום,

להלכה למעשה שמיטה נוהגת בכל ארץ ישראל וכל העבודות החקלאיות אסורות בין בגבולות עולי בבל ובין בגבולות עולי מצרים.

כמו כן ישנם דעות שאין קדושה בפירות הגדלים בגבולות עולי מצרים אך למעשה אנו נוקטים  יש קדושה בפירות הגדלים בגבולות עולי מצרים.

אלא שיש להבחין לעניין איסור ספיחין שנוהגת רק בגבולות עולי בבל ולא בגבולות עולי מצרים.

ישנם דעות רבות היכן הגבול עובר היכן מסתיים גבולות עולי מצרים

מצורף מאמר בנושא הנגב המערבי ובו מספר תמונות להמחשה באופן כללי.

בברכה

אברהם סוחובולסקי