ירקות עלים שנקנו מערבי בשמיטה

השאלה:

קניתי בשוק ירקות פטרוזיליה עלים, סלרי ראוש, קוסברה עלים, כרוב לבן, קולורבי, שומר, תפוזים, לימונים ושאלתי המוכר הוא אמר לי שזה היתר מכירה שאלתי אם זה סחורה ערבית הוא ענה לא ושמעתי אותו לדבר בערבית אחר כך והיה לא פנים של ערבי. לא ראיתי תעודה שזה היתר מכירה. מה אני אמור לעשות גם ביתי השתמשה בדברים והכינה תבשיל. תודה

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי |

בס"ד

שלו וברכת ד'

לגבי הירקות אפשר לאכלם, אין בהם כעת כל חששות שביעית, לא שייך היתר מכירה או לא היתר מכירה. לגבי הירקות שציינת כבר אין בהם דיני שביעית, כיוון שהכל כבר משמינית. מלבד תפוזים שיתכן שהם של שביעית וכדאי לשמור בהם קדושת שביעית.

שבת שלום
הרב יהודה הלוי עמיחי