שימוש באתרוג וזמן ביעורו

השאלה: בס"ד שלום רב רציתי לשאול מה זמן הביעור של אתרוגים השנה תשפ"ג? והאם מותר לנשוך (ללידה קלה) ולהכין ריבה מאתרוגים לטו בשבט של אוצר בין דין? תודה רבה!

התשובה

הרב יואל פרידמן | ה' כסלו תשפ"ג 10:21

שלום,

לגבי ביעור האתרוג יש אמנם דעות שאין ביעור באתרוג, אך להלכה נוקטים שיש ביעור בתחילת חודש אייר כאשר האתרוגים של השנה השביעית כלים מן הפרדסים.

לגבי השימוש באתרוג, בוודאי מותר לעשות ממנו ריבה שכן זה עיקר שימושו והרבה אוכלים ריבת אתרוגים. לגבי נגישת האתרוג וסגולתה - מדובר בנגישת הפיטם של האתרוג שעליו בירכו בסוכות לארבעת המינים. אם רק נוגשים את הפיטם - אין בעיה שכן הפיטם אינו חלק שנאכל וממילא אינו מפסיד בכך את הפרי שהוא פרי שביעית, אך אם נוגשים גם את האתרוג עצמו הרי שבכך מפסיד שביעית, ואסור לעשות כן אלא אם כן הוא גם אוכל את הפרי.

יואל פרידמן