שמיטה

השאלה: שלום כבוד הרב, אני מעוניינת לחדש את הגינה לאחר שנת שמיטה. שאלותי: 1. מותר לאסוף עכשיו (חשון תשפ"ג) זרעי מימוזה ביישנית (אל תיגע בי) שגדלו בעציץ, בחצר, על מרצפןת, ולזרוע בעציצים? 2. מותר לרכוש ולשתול בעציצים ובאדמת הגינה בצלים של: כלניות, נרקיסים, צבעוניים, רקפות? 3. מותר לעקור 2 עצים ולשתול במקומם אבוקדו ומנגו? 4. מותר לשתול פרחים עכשיו? איזה? תודה

התשובה

אגרונום מוטי שומרון | כ"ט תשרי תשפ"ג 12:19

שלום וברכה

1. מותר לאסוף את זרעי המימוזה ולזרוע אותם

2. לגבי בצלים ופקעות צריך לוודא מה מקורם, האם מיבוא או מהיתר מכירה.

3. עצי פרי לא עוקרים, אלא אם העץ חסר כל תועלת או מזיק וגם אז עדיף ע"י גוי

4. מותר לשתול פרחים חד שנתיים כעת.