שמיטה

השאלה: קודם כל, תודה רבה על התשובה המהירה. א. לגבי העצים- מדובר בעצי פרי, ובכלל אם יש לי עבודות שלא הספקתי לעשות- להחליף פרחים, לסדר גומות לעצים וכדו', האם זה אפשרי? ב. יש לי אדנית שבתחתית שלה אין הפרדה עם האדמה, האם צריך לשים תחתית? ג. גם לגבי אדנית בלי יריעת ניילון- האם צריך לשים לקראת השמיטה? תודה רבה

התשובה

אגרונום מוטי שומרון | כ"ז אב תשפ"א 14:21

א.מותר לשתול פרחים בגוש עד ערב ראש השנה וכן לסדר גומות לעצים.

ב. אם האדנית בחוץ, בכל מקרה דינה כגינה ומותר לבצע בה רק פעולות של אוקמי.

בברכה

מוטי שומרון