שמיטה

השאלה: שלום, יש לי שטח שברצוני להקים בו בעתיד בוסתן ושבילים הליכה, לא הספקתי לפני השמיטה. רציתי לשאול האם מותר לי במשך השנה הקרובה להכשיר את השבילים, להקים מערכת השקייה ולפזר עץ גרוס (ערמות העץ הגרוס כבר נמצאות בשטח, נותר רק לפזרן). בנוסף , ישנן כבר מדרגות טבעיות שאפשר לשתול בהן , רציתי לדעת אם אפשר להכשירן כטרסות כדי שיהיה יותר מסודר. תודה רבה

התשובה

אגרונום מוטי שומרון | ד' חשון תשפ"ב 15:35

שלום וברכה

מותר לסדר שבילי הליכה, מערכת השקיה ולפזר עץ גרוס. אין לבנות טרסות לשתילה ולא לבצע כל פעולה שמטרתה הכנת שטח לשתילה.

בברכה

מוטי שומרון