שמיטה

השאלה:

שלום, יש לי עץ פפאיה עמוס פרי. לפני השמיטה הכנתי את כל הגינה ועליו לא חשבתי. אני רוצה לגזום אותו כי יש חשש שהוא יקרוס כאשר הוא נוטה לאזור ציבורי. השאלה האם ניתן לגזום אותו עד גובה מטר בידיעה שיהיה הפסד של פירות שביעית? שאלה נוספת לגבי בננה. יש לי כמה עצים שיוצאים להם צמחי בת. הם משתלטים על הדשא, ויוצא פרי הם קורסים. עד עכשיו הזרקתי נפט לצמחי הבת וככה השתלטתי על הצימוח. האם אני יכול להמשיך בפעולה הזאת? תודה, עומרי

התשובה

אגרונום מוטי שומרון | י"ט חשון תשפ"ב 19:33

שלום וברכה

לגבי הפאפיה. מחלוקת בין הפוסקים אם היא אילן או ירק. לפי מי שסובר שהיא ירק (בעיקר פוסקים ספרדים) הפירות קדושים בקדושת שביעית, ולפי מי שסובר (הפוסקים האשכנזים) שהיא אילן אין בפירות קדושת שביעית. לגבי הגיזום, יש לבדוק שהוא אכן הכרחי. אולי ניתן לתמוך את הצמח ולפתור בכך את הבעיה לפחות עד לאחר השמיטה.

לגבי הבננה, מותר להמשיך בדיכוי הצמחים מפני שאין בכך פעולת הצמחה.

בברכה

מוטי שומרון