שמיטה

השאלה: שלום וברכה, השנה אנו נדרשים לתת את הדעת בשימוש נכון בצמחים לאור שנת השמיטה, ברצוני להתייעץ אתך בנוגע לעבודה איתם במעבדה: 1. האם וכיצד ניתן להשתמש בצמחים שאקטוף מגינה שומרת שמיטה ?ברצוני לקטוף עלים מעץ זית ועלים וענפים משיח . 2. האם וכיצד ניתן להשתמש בעלים מצמחים שנמצאים אצלי במרפסת לא מקורה 3 האם וכיצד ניתן להשתמש בצמחוני עגבנייה שמביאים ממשתלה? 4. ב"ה אגדל שתילים בביתי לצורך המעבדה , האם העברתם תחת כיפת השמים משפיעה על אופן הטיפול בהם בגמר העבודה? כעיקרון, לעלים השונים מתבצעות פרוצדורות שונות על מנת לצפות בחלקיהם במיקרוסקופ. וצמחי העגבנייה יעברו פרוצדורה של הנדסה גנטית . בברכה מנחם

התשובה

אגרונום מוטי שומרון | כ"ד שבט תשפ"ב 14:19

שלום וברכה

בעלים שאין דרך לאוכלם (או שמיועדים לריח) - אין קדושת שביעית

רצוי לבצע את העברת השתילים כאשר הם עטופים בשקית פלסטיק. מותר להשתמש בצמחונים כרגיל.

בהצלחה

ד"ר מוטי שומרון