החזר של הלוואה בשמיטה

השאלה:

נתנו הלוואה לפני בערך 6 שנים. אמרו לנו להחזיר כשהמצב הכלכלי אשתפר. זה הלוואה בלי אחוזים. בשנת שמיטה יש גם שמיטת כספים. האם זה פוטר מהחזר ההלוואה?
דיברתי עם האנשים לנתנו הלוואה והם מחכים שנחזיר להם (הם בעלי תשובה, יכול להיות שהם לא מודעים לנושא של שמיטת כספים).
תודה רבה

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | חשוון תשע"ו

בס"ד

שלום וברכת ד'

לא הבנתי כל כך את המעשה. נראה מהמכתב שההלוואה הייתה לפני שש שנים, דהיינו אחרי השמיטה (תשס"ח), וכעת אנו עוד לפני תום השמיטה (תשע"ה), על כן הזדרזו כעת והחזירו את החוב, או שתקבעו שההלוואה היא למספר שנים לאחר השמיטה, ואז אין השמיטה משטמת.
אם קבלתם את ההלוואה בשנת השמיטה (לא נראה במכתב) אתם צריכים להגיד למלווים שהייתה שמיטה ולמרות זאת אתם מחזירים, וכך ראוי לעושת, למרות שעל פי ההלכה ההלוואה שומטה, בכו"א כדאי לאמר למלווה אף על פי שההלוואה שומטה אני רוצה להחזיר, ורוח חכמים תהא נוחה מכם.

שבוע טוב
הרב יהודה הלוי עמיחי