שמיטת כספים

השאלה: שלום!
אני לא כ"כ בקיא בעניין שמיטת כספים. איך אני צריך לנהוג בעניין הזה ובעניין פרוזבול?..
תודה.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/10/2013 3:00:54 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

אם עשית פרוזבול אינך צריך לעשות כעת שום דבר, אלא להמשיך ולהתנהג כרגיל, אם לא עשית פרוזבול, כשיבוא החייבים לך כסף להחזיר לך, תצטרך לומר להם שאתה משמטת את החוב, ואם יגידו אנו רוצים להחזיר אזי אתה יכול לקבל את החוב. דין זה הוא גם לגבי אנשים פרטיים וגם לגבי חובות בנקים וכדו´.
לגבי חובות שאתה חייב לאחרים אין לכך משמעות, שהרי המלוים שלך עשו פרוזבול ואתה צריך להחזיר להם את החובות.