שמיטת כספים

השאלה: בס"ד

שלום!
קרוב לערב החג ( ראש השנה ) שילמתי למישהי סכום כסף שהייתי צריכה לשלם לה על עבודתה . היא הייתה צריכה להחזיר לי עודף , אך היות ולא היה לה בדיוק את סכום העודף, שילמה לי חלק מהסכום ואמרה שבפעם הבאה שתראה אותי היא תחזיר את שאר העודף .
רציתי לשאול האם אני יכולה לדרוש ממנה את הסכום שהיא חייבת לי או שמא בגלל ששנה זו היתה שנה שמיטה אין באפשרותי לעשות כן.

והאם הפרוזבול שכתב אבי תקף גם עלי?

גמר חתימה טובה!

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/10/2013 2:57:46 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

מכיוון שסתם הלואה היא לשלושים יום, הרי שהחוב יחול רק עוד שלושים יום, ואין בו שמיטת כספים, ועד אז את לא יכולה לתבוע את החוב.