גינת נוי וגינת ירק בגן ילדים בשמיטה

השאלה:

שלום רב, ברצוני לשאול לגבי מצוות השמיטה.

אני גננת העובדת בגן ילדים בפ"ת. בחצר הגן אנו מגדלים גינת נוי וגינת ירק לצורך הנאה ולמידה. מהם הדינים לגבי השנה הבאה? האם יהיה מותר לזרוע / לשתול זרעים ושתילים בשנה הבאה בצורה כלשהי?

תודה מראש על תשובתכם

התשובה

הרב דוד אייגנר | סיוון תשע"ד

חיה שלום,

בשמיטה באופן עקרוני אין לשתול צמחים בשטח פתוח. האופציה היחידה היא לשתול אותם בתוך המבנה של הגן, בתוך כלי שאין בו נקבים.

בברכת התורה והארץ,

דוד אייגנר

מכון התורה והארץ

 שאלת המשך

שלום רב,

תודה על תשובתך. האם בכל זאת אפשר לשתול בחצר הגן שתילים בתוך כלים

ולא ישירות על האדמה?

 תשובה

מותר לשתול בשמיטה רק בתוך מבנה שמנותק מהקרקע, אין אפשרות לשתול בשטח פתוח, דהיינו חצר הגן, גם אם מדובר בכלי שאינו נקוב.

בברכת התורה והארץ,

דוד אייגנר