גרעינים בקדושת שביעית – זריעתם בשמינית

השאלה:

האם מותר לקחת דלעת שיש בה קדושת שביעית ולהוציא ממנה את הגרעינים לצורך זריעה בשמינית?

התשובה

הרב אהוד אחיטוב | כסליו תשע"ד

איסור הפסד פירות שביעית, כולל גם שלא לזרוע גרעינים שיש בהם קדושת שביעית. משום שהתורה התירה רק לאכול אותם ולא להפסידם, ובזריעתם אנו מפסידים פירות הקדושים בקדושת שביעית (עפ"י פיהמ"ש לרמב"ם שביעית פ"ב מ"י).

כיוון שאת גרעיני הדלעת (גרעינים לבנים)אנשים רגילים לאכול – חלה עליהם קדושת שביעית (עפ"י רמב"ם הל' שמיטו"י פ"ה הכ"א), אף אם מטרת הגידול הייתה רק לצורך אכילת הפרי, ולא לצורך אכילת הגרעינים. משום כך אין להשתמש בגרעינים אלו לצורך זריעה בשמינית.