טיפול בשאריות אוכל בשביעית

השאלה:

האם ניתן להניח שאריות אוכל של שביעית בתוך שקית ניילון מהודקת היטב, ולהניחם באשפה הרגילה?

התשובה

הרב אהוד אחיטוב | כסליו תשע"ד

מעיקר הדין רשאי אדם לעטוף את פירות השביעית בתוך שקית ניילון קשורה היטב (ולדעת הגר"מ אליהו שליט"א בשתי שקיות)  - ולהשליכם ישירות לתוך פח האשפה, כפי שמקובל לעשות כן בפרי התרומה לאחר הפרשת תרו"מ. אולם יש הסוברים שבמעשה זה נגרם הפסד לפירות באופן ישיר, ורק בתרומה הקלו לקשור בתוך שקית ניילון ולהשליך ישירות לאשפה, זאת, בכדי למנוע תקלה של אכילת פירות תרומה – חשש שאינו קיים בפירות שביעית. לפיכך נכתב בהוראות שיש עדיפות הלכתית להניח שאריות אוכל של קדושת שביעית, בתוך שקית בפח שמיטה עד שהשאריות לא יהיו ראויים למאכל אדם.

אך בשום אופן, אין לערב באותה שקיתשאריות אוכל טרי, עם שאריות אוכל הנמצא באמצע תהליך ריקבון, או אוכל מוצק עם אוכל נוזלי. כיוון שבכך הוא גורם באופן ישיר להפסד פירות שביעית.