מים שבשלו בהם תפוחי-אדמה בשביעית

השאלה:

האם מותר לשפוך מים שבישלו בהם תפוחי אדמה הקדושים בקדושת שביעית?

התשובה

הרב אהוד אחיטוב | כסליו תשע"ד

ירקות שרגילים לבשל אותם בתוך מים לשם הכנת מרק ירקות, חלה קדושת שביעית על הנוזלים שנהפכו למרק, ודינם כמו הירקות שנתנו בו את טעמם. בין אם שותים אותו עם הירקות, ובין אם שותים אותו בלעדיהם.

אולם במקרה הנידון מדובר על תפוחי אדמה שרגילים לבשל אותם בתוך מים, לצורך ריכוך תפוחי האדמה, וטעמם טפל וגם אין רגילים להשתמש במים אלו לצרכי אכילה. במצב זה לא חלה קדושת שביעית על המים ומותר לשפוך אותם מיד אחר הבישול. זאת, למרות שבפועל בלוע בו טעם של שביעית.