שתילה במעבדה

השאלה:

שלום! בהמשך לשאלה הקודמת: שלום הרב! התחלתי לאחרונה מחקר במסגרת לימודי דוקטורט במדעי הצמח. המחקר הוא בתחום אחסון תפוחי אדמה. למעבדה שאני נמצא בה קיימים חדרי גידול בתוך בניין (קומה ראשונה), חממה מזכוכית עם רצפת בטון, ובית רשת (רשת של 50 מש, ואולי פרוסה עליה גם רשת צל). האם ואיך אוכל לגדל צמחים עבור הניסויים בשנת השמיטה בכל אחת מהאפשרויות? הרב ביקש תוספת פרטים. מדובר על גידול בעציצים שמונחים על שולחן רשת מעל הבטון (בחממה) ומעל יריעת ניילון (בבית הרשת). במעבדה שלנו ודאי לא עשו היתר מכירה כיון שאין מודעות לנושא, אלא אם כן מכון וולקני או משרד החקלאות עשה באופן קולקטיבי. האמת שאני לא יודע את מי לשאול על זה כאן. יוסי

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | י"ד חשון תשפ"ב 16:38

בס"ד

שלום וברכה

אני מבין שיש בטון ועל זה ניילון ועל זה שולחן רשת, וא"כ בעצם העציצים הם מנותקים (בגלל הבטון והניילון שעליו), לגבי הגג הוא רשת 50 מ"ש שזה בסדר מבחינה הלכתית, ולכן אין בעיה לשתול בעציצים אלו. מלבד זאת אני יודע שלפני שבע שנים עשו בוולקני גם היתר מכירה, אינני יודע השנה, אבל רוב הסיכויים שעשו. בכו"א הלכתית אפשר לגדל בחממות אלו.