תות יער

השאלה: שלום רב. אני עובר דירה בע"ה עוד כחודש לישוב אחר. כרגע אני מגדל תות יער בדלי של 30 ליטר העציץ נקוב, ונמצא מעל אדמה. כמובן שהושם שם לפני שמיטה. השאלה היא כזו - האם יש דרך להעביר את התות יער בדלי אל הבית החדש בעוד כחודש? אציין שהשורשים לא יצאו החוצה מהדלי לאדמה. העניין הוא שהשוכרים שיעברו לבית הנוכחי כנראה לא יצליחו להשקות ולשמור עליו . ויש לנו עוד 3 חודשים של שמיטה. ב. התות יער מוציא המון שלוחות באוויר,לא מחוברות לאדמה, אלא לצמח אם - אבל הן משרישות. האם מותר לי לתלוש את השלוחות שלא נוגעות באדמה ולשים במים עד סוף שנת שמיטה?

התשובה

אגרונום מוטי שומרון | כ"ה סיון תשפ"ב 12:53

הדרך הטובה ביותר היא לעטוף את העציץ והצמח בשקית ולהעביר אותו למקום מקורה ומנותק מהקרקע עד לסוף השמיטה. כגון מרפסת מקורה וכד'.