ביעור מעשרות למי שיש רק פירות מעושרים.

השאלה: שלום. בפסח שנה זו היה צורך לבער את המעשרות ולהגיד את וידוי מעשרות. בתוך עמי אנוכי יושב וכמו שרוב עמך בית ישראל קונים ממקומות שמופרשים בהם תרו"מ, כן גם אני. כך שאין לי בבית תרומה, מעשר או שוויים בכסף. זו הסיבה שעניין זה עבר לי מעל לראש בלי שאשים לב אליו, ובפסח דהשנה לא אמרתי שום נוסח. א. האם אני עושה כדת? אם לא, במה אני טועה? ב. אם אני טועה, האם יש משהו שאוכל לעשות לתקן את מעוותי? תודה רבה ויישר כח!!!

התשובה

רבני מכון התורה והארץ | י"ז אייר תשע"ה 9:36

שלום

משמעות של מצוות ביעור מעשרות היא שהיא תאריך אחרון להפריש תרו"מ מפירות טבל שבביתו וכן תאריך אחרון לקיים מצוות לנתינת התרו"מ או ביעורם והוצאתם מביתו (ואם יש לו מטבע מעשר שני צריך להשחיתו). ולכן מי שאין לו פירות טבל בביתו וכן אין לו תרו"מ בביתו ואף לא מטבע של מעשר שני ונטע רבעי(שפדה עליו את פירות מעשר שני או נטע רבעי בשנים שעברו) אין צריך לעשות דבר בפסח של שנה שביעית זמן ביעור מעשרות.

אכן יש מנהג לומר בשביעית של פסח את פסוקים  העוסקים בודוי מעשרות, אך ודאי שאין כל חיוב בדבר. לאור כזאת זאת נראה שנהגת כשורה.