נתינת מעשר כפשטידה

השאלה:

אם הפרשתי תרומות ומעשרות בקריאת שם ולא נתתי את המעשר ראשון ללוי, האם אפשר לתת לו חלק מהאוכל שהכנתי מהירקות? למשל, עשיתי עם הקישואים פשטידה, האם ניתן לתת ללוי חלק מהפשטידה כמעשר ראשון?
האם ניתן לעשות כך לכתחילה, כיוון שיותר נחמד לתת ללוי חתיכת פשטידה מאשר חצי קישוא?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי |

צריך לתת את המעשר ראשון ללוי ולא תשלומי דמים (פשטידא), ועל כן אין אפשרות אלא לתת את המעשר ראשון ולא אומרים מה לי הן מה לי דמיהן. מכיוון שלא נעים לתת ללוי חצי קישוא צריך לעשות זאת על ידי פעולת הלוואה מראש, ובהסכם מסודר, ואז הנתינה מכובדת ולא מביישת את המקבל.

בברכת התורה והארץ
הרב יהודה הלוי עמיחי