בית האוצר

השאלה: שלום וברכה, בכל שנה מזדמנים לידי פירות טבל ודאי (פעמים בודדות). אני מנוי שנים רבות בבית האוצר וסומך על המכון ביחס לנתינת מעש"ר ומעש"ע. שאלתי, האם די בשיחה טלפונית של חידוש המנוי למלא את תנאי ההסדר לנתינת המתנות. בפרט שבמשך השנים עברתי בין המסלול המינימלי של המנוי ובין זה הכולל הכול, והכול בטלפון. בתודה

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | כ"ח תשרי תשפ"ב 19:35

בס"ד

שלו' וברכה

זה לא רק שיחת טלפון זה גם התחייבות כספית, כך שאתה ממנה את בית האוצר כשליחים שלך לתת מעש"ר ומעשר שני/עני. את ההפרשה של תרומה גדולה ותרומת מעשר אתה בעצמך עושה וכן קורא שם למעשרות ואנו נותנים ללוי ולעני, ולכך מספיקה הרשאה שאנו ניתן ללוי/עני.