הערמה במעשרות נבטים

השאלה:

האם צריך לעשר נבטים בכל פעם שאני אוכל מהם מפני שהם גדלים כל הזמן במידה וצריך לעשר כל פעם, מפני שזה יהיה לי קשה, אני שואל האם יש אופן כלשהו שיהיה אפשר להערים ולהוציא אותם מהבית (מהדלת או החלון) ולהכניס אותם מהחלון.
אם ישנה דרך כלשהי אני אשמח מאוד וזה יקל עלי.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | חשוון תשע"ו

בס"ד

שלום וברכת ד'

לדעות שנבטים חייבים בהפרשת תרו"מ נראה שאין אפשרות לעשות הוצאה. אולם לדעה זו אפשר להפריש מראש, על פי נוסח המופיע במשפט כהן סי' לה, שלוקחים מספר נבטים גדולים בשלים, ומעשרים אותם על פי ההפרשות במשך הימים הקרובים, במקרה כזה צריך לדאוג שהנבטים שהם תרו"מ יהיו תלושים ושמורים עד תום לקיטת הנבטים.

בברכת התורה והארץ
הרב יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ
כפר דרום - שבי דרום