חנטה בעץ לימון לפני ואחרי טו בשבט

השאלה:

בעץ הלימון שבגינתי יש הרבה פירות שחנטו רק לאחרונה וגם הרבה פרחים חדשים. קשה מאד לסמן מה חדש ומה ישן. איך אוכל להפריש מכאן ולהבא? האם יש בעיה של עישור משנה על חברתה

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי |

בס"ד

שלום וברכת ד'

כשאתה לוקט כעת אין כאן משנה על חברתה. מכיוון שאם הולכים לפי לקיטה הכל מאותה שנה ואם הולכים לפי חנטה הכל מאותה שנה. אלא שיש ספק כיצד לנהוג, ועל כן יש להפריש שני מעשרות כפי שכתבתי בתשובה, על פי משפט כהן סי' נא אות ב, ואז לצאת יד"ח לכל השיטות.

בברכת התורה והארץ
הרב יהודה הלוי עמיחי