עץ לימון ליים בן 3-3.5 שנים

השאלה:

רכשנו עץ לימון ליים מורכב בן 3-3.5 שנים מגידול יהודי (על פי הצהרת המוכר) במשתלה ערבית כאשר העץ נושא תווית של משתלה יהודית.
האם מותר לאכול את פירות האילן כבר עכשיו?

בתודה, בברכת התורה. חורף טוב ובריא.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי |

בס"ד
שלום וברכת ד'

אני מבין שקנית עץ בן 3-3.5 שנים, ונטעת אותו באדמה. העץ המשיך לגדול וכעת יש פירות שנוצרו בעץ הנטוע. נראה שבמקרה כזה יש למנות שנות ערלה חדשות משעה שנטעו את העץ. אמנם אם היה ברור כמה זמן השתיל עמד על האדמה במשתלה ויש לו גם נקב כנגד הקרקע היה אפשר להתחשב במשתלה, אבל כל זמן שאין את המידע הזה, יש להחמיר ולמנות שנות ערלה חדשות משעת נטיעה.

בברכת התורה והארץ
הרב יהודה הלוי עמיחי