פטרוזיליה בעציץ

השאלה: I sent an email in English a week ago and didn't get an answer. I am an oleh chadash and will try to repeat it in Hebrew. קניתי פטרוזילה ורוזמרין עם השרשים במכלת שיש הכשר טוב. שמתי אותם בעציץ נקוב שיש צלחת קבוע למטה ממנה. כשאני לוקח כמה עלים ממנה, פחות מכזית, מה אני צריך לעשות

התשובה

אגרונום מוטי שומרון | ט' שבט תשע"ז 10:28

שלום וברכה

Your Hebrew is very good

אני מבין שאתה מדבר על שתילים של פטרוזיליה ורוזמרין ששתלת בעציץ ואתה קוטף בכל פעם מספר עלים.  צריך להפריש מהם תרומות ומעשרות. אם העציץ נמצא בחוץ יש לברך על ההפרשה ואם העציץ בתוך הבית צריך להפריש תרומות ומעשרות אך לא לברך.

שים לב שבמינים אלו יש חשש גדול לחרקים.

בהצלחה

מוטי שומרון