תרומות ומעשרות מגוי

השאלה:

שלום,
התחלתי לעבוד ברהט במגזר הבדואי ואני קונה ירקות ופירות משם. לשאלתי מאיפה הם קונים הסחורה נעניתי שמחקלאים יהודים. אינני יודעת כלום על הלכות תרומות ומעשרות. עד היום קניתי בסופר כשר ולא התעסקתי עם השאלה של תו"מ.
אנא עזור לי להבין מה עלי לעשות בנושא.
תודה

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי |

בס"ד
שלום וברכת ד'

לגבי פירות יש שאלה קשה של ערלה, כיוון שהמגזר הבדואי מרכז אליו הרבה פירות ערלה. על כן נראה שפירות שיש חשש ערלה בהם אין לקנות במגזר הבדואי.
לגבי ירקות אפשר לעשר שוב בבית, לצורך כך צריך שתהיה לך מטבע המיוחדת למעשר שני (אם אינך יכולה להסתדר עם מטבע, תוכלי ליצור קשר עם מכון התורה והארץ (086847325) שתהיה מנויה אצלהם למעשר שני), אינך צריכה לתת מעשר ראשון ולא מעשר עני. תקבלי מהם נוסח הפרשה, וכל פעם שתקני ירקות תצטרכי להניח 1.2% מכל פרי או ירק, אותו 1.2% הם תרומה גדולה ותרומת מעשר, ואת תאמרי את הנוסח של ההפרשה כפי שתקבלי (ללא ברכה). ולאחר מכן את 1.2% תצטרכי לעטוף בשקית ולהניח בפח.

בברכת התורה והארץ
הרב יהודה הלוי עמיחי