הדלקת נרות שבת ויו"ט בשמן תרומה

השאלה:

אני כהן, וקיבלתי כמות גדולה מאד של שמן זית תרומה. השימוש העיקרי שיש לי בו הוא להדלקת נרות שבת. האם יש בדבר בעיה?
כמו"כ האם ישנה בעיה בהדלקת נר של יו"ט?

אם הדבר לא קשה, אשמח לקבל הפניה למקורות.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי |

אפשר להדליק בנר של שבת אולם ביו"ט וביו"ט שחל בערב שבת אין להדליק נרות שבת בשמן תרומה טמאה. על כן, מי שמדליקה השנה ביום ד' לפני שקיעה יכולה בשמן תרומה טמאה, ומי שמדליקה אחר שקיעה לא תדליק בשמן תרומה. בין היום הראשון והשני, ובין היום השני ושבת אין להדליק.
עיין http://www.daat.ac.il/daat/kitveyet/emunat/20/02005.htm

כתיבה וחתימה טובה
הרב יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ
כפר דרום אשקלון.