שימוש בשמן תרומה גדולה

השאלה:

לכבוד הרב
האם שמן המופרש כתרומה גדולה לכהן המיועד לשריפה, האם לא ראוי שהכהן המקבל לא ידליק בו נר ות של שבת [אלא לנר חנוכה]?
אם כן, למה?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי |

בס"ד
שלום וברכת ד'

שמן תרומה טמאה הניתן לכהן אפשר להנות ממנו בשריפה אבל אסור לכלותו בדבר שאין לכהן הנאה. על כן, שריפה של הנאה (חום, ראייה וכו') אפשר לעשות. אבל נחלקו לעניין חנוכה, שבו אסור להנות מהנרות, האם מותר להדליק שמן תרומה מכיוון שנהנים מעצם המצווה. על כן, נר שבת אין בעיה להדליק אבל נרות חנוכה עדיף שלא להדליק.

בברכת התורה והארץ
הרב יהודה הלוי עמיחי