הנחת תרומה בקומפוסט

השאלה: שלום וברכה, קראתי כי כאשר מפרישים תרומות ומעשרות צריך לעטוף ולהניח בפח, ושאין לשים בקומפוסט. אצלינו בבית כן שמים את התרומות ומעשרות בקומפוסט מסיבות סביבתיות ושאלתי אם זה אסור מעיקר הדין או אם פשוט עדיף עטוף בפח. וגם, האם זה בעייתי שזה הולך לקומפוסט עם שאר השאריות ונשתמש בו לגידול הירקות הבאים. תודה רבה מראש, שנשמע בשורות טובות.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | כ' אב תשפ"א 11:12

בס"ד

שלום וברכה

אנחנו ממליצים להניח את התרומות בשקית נייר ולהניח בקמפוסטר, ובמשך הזמן הנייר ירקב והתרומות יתערבו עם כל הקומפוסט שהוא מוטמן בקרקע אחר כך.