הפרשת תרומות ומעשרות

השאלה: שלום הצטרפנו זו השנה השניה למנוי בית האוצר להפרשת תרומות ומעשרות. שאלתי היא אם אני מזמינה ארגזי ירקות מחלקאי יהודי שאינו שומר תורה ומצוות ואני לא בטוחה אם הוא מעשר את הפירות והירקות, האם אני צריכה לעשר? או שהמנוי לבית האוצר מספיק לצורך העניין. כמובן אפשר לשאול אותו, אבל נניח במידה והוא לא מעשר וגם לא רוצה בזה.

התשובה

אגרונום מוטי שומרון | י"ח אדר תשפ"א 17:08

שלום וברכה

אתם חייבים להפריש תרומות ומעשרות. המנוי לא מבצע את ההפרשה במקומכם אלא מאפשר לכם לתת את מה שצריך ולחלל על מטבע מה שצריך. אך אתם צריכים להפריש פיזית ולומר את הנוסח במלואו. תבדקו אם החקלאי יודע בכלל מהי הפרשת תרומות ומעשרות. אם יתברר שאינו יודע יש להפריש בברכה.

בהצלחה

מוטי שומרון