חילול מעשר שני

השאלה: שלום הרב. השנה בזמן שביעי של פסח הייתי מחוץ לבית ורציתי לקיים ביעור מעשרות. יש בביתי מטבע של 10 שח עליה חיללתי מע"ש, אבל היא לא היתה לידי. אז לקחתי 2 כפות סוכר ואמרתי: אם אפשר לחלל מטבע על הסוכר הזה למרות שהיא לא סמוכה לכאן אז זה מחולל על הסוכר (לא ציינתי שהיא וחומשה מחולל אלא סתם אמרתי שמחולל), והמסתי את הסוכר במי הברז. האם חל חילול המטבע שבביתי על הסוכר? תודה

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | כ"ד ניסן תשפ"ב 1:44

בס"ד

שלום וברכה

חל החילול, א. אין צורך באותו מקום רק שהמעשר שני היה ברשותך אפילו שלא תחת ידך. ב. אפילו אם לא הוסיף חומש החילול חל (עיין מעש"ש פ"ה הי"ב).