הוצאות לימוד ילדים כמעשר כספים

השאלה:

שלום לכבוד הרב
שאלתי בנושא מעשר כספים, האם אפשר להחשיב את הוצאות הלימוד של הילדים כהוצאות מעשר כספים , או עלי לחלק בין הוצאות לתלמוד תורה והוצאות פנימיה, וכן כיצד להתייחס ללימוד בת במדרשה לבנות האם את החלק של לימוד התורה אני יכול להחשיב כמעשר כספים , כמו- כן בישיבה תיכונית עם פנימיה
בברכה

התשובה

הרב יעקב אריאל |

הוצאות שאינך חייב בהם מעיקר הדין אתה יכול לממן ממעשר כספים כגון פנימיה לבנים ומדרשה לבנות אבל בילויים, טיולים למטרות טיול וכד' מכיון שאינם צורך מצוה אינם כלולים בכך.