הפרשת מעשר כספים

השאלה:

ירושה שמורישה נתנה לנכדיו, האם צריך להפריש ממנה מעשר כספים, ואם כן מתי, עתה לפני שחולקה לנכדים או כל נכד כשיקבל את חלקו?

התשובה

הרב יעקב אריאל |

צריך להפריש ממנה מעשר כספים (עי' פ"ת יו"ד ריש סי' רמט).
ולענ"ד כיון שהמחזיק כרגע בכספי הירושה הוא רק מעין אפוטרופוס הוא אינו מצווה לתת מהם מעשר כספים, ואף אסור לו לתת מהם שהרי הממון אינו שלו, ואין לו בו טוה"נ להחליט למי לתת, וכן אין פוסקין צדקה על היתומים (רמח, ג). וע"כ כל נכד כשיקבל את הממון יחליט אם הוא רוצה לתת מעשר כספים ולאילו צרכים.