מעשר כספים לבת שרות

השאלה:

האם בת שירות לאומי ש"משתכרת" בכ 750 ש"ח לחודש, שמתוך זה צריכה לממן עצמה בכל דבר כמעט והיא לא גרה בבית הוריה, צריכה לעשר מזה מעשר כספים? ואם כן, באיזו מידה?

התשובה

הרב יעקב אריאל |

מעשר כספים הוא מנהג חשוב. אם אינך מסוגלת להפריש מעשר מפני שאין לך ממה, אינך חייבת בו, ותנסי לתת סכום קטן לצדקה, לפי יכולתך. במידה ואת מעוניינת להחמיר על עצמך ובכ"ז לתת, תרשמי את הסכומים שאת חייבת כ- 75 שקל לכל חודש ובע"ה כשיהיה לך תשלמי את חובך.