מעשר לנהיגה

השאלה: בס"ד
שלום רב ותודה מראש!
אני בכתה י"ב ואני לומדת נהיגה כבר כמעט שנה, ועוד לא סיימתי. (זה כולל בערך 60 שיעורים ושלושה טסטים. ז"א, בקירוב 7200 ש"ח). ההורים המדהימים שלי לא היו מוכנים שאני אשלם על זה ושילמו על הכל (בנוסף לתשלום לאולפנה וכל שאר ההוצאות כשלא נגרע ממני דבר וגם לא מכל אחיי. זאת אומרת שזו הוצאה מאד כבדה, שעוד לא נגמרה). אני עובדת מדי פעם ומרוויחה קצת. רציתי לשאול אם אפשר לקחת את כספי המעשר שעישרתי בעבר (שעדיין שמורים אצלי במעטפה) ושאעשר בעתיד בעז"ה ולעזור קצת בתשלומי הנהיגה. בנוסף, רציתי לשאול אם זה אומר שעליי לקחת את כל הכסף שאני מרוויחה ולשלם מכולו ללימודי הנהיגה, או שמותר לי לקחת את כספי המעשר ולהשאיר סכום מועט בצד, בשבילי
תודה רבה מראש!!!

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/3/2013 11:09:53 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

תחילה אברך אותך שתצליחי במהרה בטסט ותסעי בדרכים ישרות.
מעשר כספים הוא כסף שהולך לעניים, ומי שלא מוגדר כך, אין להעביר לו כספים אלו. אפילו צרכי מצוה לא עושים עם מעשר עני - רק לעניים. על כן לא נראה שמעשר כספים יכול להנתן ללמודי נהיגה או עזרה להורים.
בזכות נתינת מעשר כספים לעניים הקב"ה יקבל תפלותיך ותעברי את הטסט מהר.