ספרים וכסף של הצדקה

השאלה: אני לפני הרבה זמן קניתי ש"ס עם כסף של מעשר של אחי הענין הוא שלא זוכר אם ביקשתי ממנו רשות על הכסף או לא, גם לא זוכר אולי לקחתי קצת כסף מהקופה של הצדקה כדי להשלים הסכום של הש"ס, אחי הוא אומר שביקשתי רשות, מה עלי לעשות, כסף בלי רשות זה גנבה ח"ו אז יהיה מצוה הבאה בעברה ח"ו!!! עלי לתרום הש"ס לקהלה?
השאלה אם ביקשתי רשות של הכסף מותר להשתמש כן כי זה כספי מעשר, זה חובה לכתוב שנקנה עם כספי מעשר? מה אם לקחתי מהקופה של "הצדקה" (לא מעשר) גם מותר לצורך ספרי קודש? ואם קונים ספר עם כספי מעשר (או עם כספי צדקה אם זה מותר) הספר הוא שלי, או של הקדש או של העניים?
כאילו אם אני לומד בו יהיה זכות גם של הקדש או של העניים??
תודה רבה
יהושע

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/5/2013 3:10:45 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

כספי מעשר כספים מיועדים לצרכי עניים, בקושי התירו לקנות בו ספרים, וגם אז צריך לכתוב שהם ממעשר כספים, וכל אחד יכול להשתמש בספרים אלו. ואינך יכול למנוע מאחרים להשתמש.
אין לקנות מכספי צדקה ספרים פרטיים.
אם אחיך אומר שבקשת רשות הרי הוא נאמן, אתה צריך לכתוב על כל ספר שהוא ממעשר כספים וכל אחד יכול להשתמש בו.