חילול מטבע על מטבע - מעשר שני

השאלה:

שלום הרב
אני לומד משניות דמאי וראיתי בפרק א משנה ב שכתוב שדוקא מעשר שני מדמאי שחולל על מטבע מותר לחלל על מטבע שני. משמע שמעשר שני וודאי אי אפשר לחלל מטבע על מטבע. וכן ראיתי שפסק הרמב"ם הלכות מעשר שני ד,ה.

לפי מה שאני יודע כיום לאחר כמה חילולוים על מטבע אחד כן מחללים על מטבע שני. האם זה נכון? אם כן, כיצד מתיישב עם המשנה ורמב"ם?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי |

בס"ד
שלום וברכת ד'

זו מחלוקת גדולה בהלכה, האם אפשר לחלל פירות על מטבע או לא, ומקילים בכך בימינו מכיוון שהולך לאיבוד. ומה שהיה מותר בדיעבד בזמן בית המקדש מותר בימינו לכתחילה, ועל כן מחללים כסף על כסף.
עיין המעשר והתרומה פ"א אות סט, שהביא את השיטות המקלות בעניין.

בברכת התורה והארץ
הרב יהודה הלוי עמיחי