חילול מטבע של מעשר שני

השאלה:

יש לי בחצר עצי רימון ולימון. אין לי קרן מעשרות ובדרך כלל אני קונה פירות מעושרים, כך שאיני רוצה להיות מנוי על קרן מעשרות.

1. האם אפשר לייחד מטבע לצורך חילול מעשר שני ולאחר מכן לחלל את המטבע על סוכר ולשטוף אותו בכיור? בכדי שלא תישאר לי מטבע שיש עליה קדושה ואשכח אותה.

2. איזה מעשר יש על לימון בתקופה זו?

3. האם יש צורך בפרוטה חמורה בשביל לעשר את לימון (ואז כדאי להשאיר את המטבע ולא לחללה על סוכר)?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי |

בס"ד
שלום וברכת ד'

1. אפשר לחלל מיד את המעשר שני על שווי פרוטה בסוכר, ואפשר לחלל הכל על מטבע ולאחר מכן לחלל את הפרוטה על סוכר. אם הלימון שלך אתה צריך להוסיף חומש.
2. השנה יש להפריש תרומה גדולה ותרומת מעשר, מעשר ראשון ללוי, ומעשר שני לפדות.

3. הלימון כל כך יקר שאפילו התרומת מעשר היא יותר מפרוטה, ולכן לא שייך כאן דין פרוטה חמורה (שזאת מציאות נדירה).

כתיבה וחתימה טובה
הרב יהודה הלוי עמיחי