נוסח למנויי בית האוצר

השאלה:

נרשמתי לאוצר, בעלות שנתית של 80 שח, יש לנו בגינה פרטית שני עצים נותני פרי, עץ לימון בוגר, ועץ תפוז סיני. השאלה היא מה נוסח המעשרות שאני צריך לעשות בעת הפרשת תו"מ, לאור חברות באוצר

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | כ"ט כסלו תשפ"א 23:00

בס"ד

שלום וברכה

אינך צריך לעשות כל שינוי בנוסח, עצם זה שאתה אומר שהפירות הם מעשר ראשון הם כבר מוקנים למכירי לויה שלך או במעשר עני זה מזוכה מידית לידי העניים, ועל כן אינך צריך לשנות נוסח. במעשר שני אתה יכול להוסיף "הוא וחומשו מחולל על פרוטה וחומש המיוחדת לי ( תוספת - בבית האוצר)" גם זו התוספת איננה הכרחית, בגלל שהמטבע שלך היא בבית האוצר, כך שאינך חייב להוסיף דבר.

חנוכה שמח