פירות הפקר

השאלה: האם פירות בגן חיות למשל (כמו חרובים וכדומה) צריכים עישור או שהם הפקר? ז"א האם זה שהם בשטח של גן החיות הופך אותם לשייכים לגן חיות ולכן צריך להפריש תרו"ומ או שבגלל שהם לנוי וכדומה הגן חיות מפקיר אותם?

התשובה

אגרונום מוטי שומרון | י"ח אב תשפ"א 15:22

שלום וברכה

פירות הפקר פטורים מהפרשת תרומות ומעשרות. עצים הנמצאים בשטח גן החיות אינם הפקר. המקום מגודר ומשלמים על הכניסה לאתר.

תבדוק אם מותר בכלל לקטוף ללא רשות. אם יאמר לך האחראי (לא סתם עובד) שהפירות הינם הפקר לכל מי שרוצה, אז הם הפקר.

בברכה

מוטי שומרון